News

Intura IGO serie zet nieuwe isolatie standaard voor kunststof dakramen


Intura introduceert een nieuwe generatie energiezuinige kunststof tuimeldakramen: Intura IGO. Dit nieuwe dakraam is verkrijgbaar met een Uw-waarde vanaf 0,78 W/m²K. De dakramen zijn hiermee geschikt voor energie-efficiënt bouwen en passiefhuis bouw. Samen met de robuuste vormgeving en strakke belijning, maakt de IGO-serie het mogelijk dat design en wooncomfort zonder concessies samen gaan op het hellende dak.

Intura IGO draagt bij aan duurzaam bouwen

Intura IGOSteeds meer mensen investeren in een energiezuinige woning. De keuze voor bijvoorbeeld zonnepanelen, extra gevel- en dakisolatie of een nieuwe HR ketel is dan al snel gemaakt. Intura gaat als leverancier van dakramen mee met de nieuwe eisen ten aanzien van duurzaam bouwen en brengt drie nieuwe (super)energiebesparende kunststof tuimeldakramen op de markt: IGO I3, IGO I6 en IGO E3 voor elke kamer onder het schuine dak. De uitstekende eigenschappen van deze nieuwe serie witte kunststof dakramen zijn tevens geschikt voor toepassing in vochtige ruimten in huis, zoals badkamers en keukens. Een kunststof dakraam van Intura is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur waardoor het naast thuis, ook uitstekend professioneel in instellingen zoals ziekenhuizen en hotels te gebruiken is.

Licht & lucht: haal buiten naar binnen!

Daglicht en ventilatie in een ruimte zijn primair bepalend voor wooncomfort. Het IGO I3 dakraam is standaard uitgerust met triple glas (2 keer gehard) voorzien van een dubbele lage emissie coating, warme glasafstandshouders en gevuld met crypton gas. Deze elementen zorgen ervoor dat dit tuimeldakraam een lage U-waarde van 0,78 W/m²K behaalt. Het NEO AIR systeem, het regelbare geïntegreerde ventilatierooster in een kunststof dakraam van Intura, zorgt voor een juiste continue stroom van frisse lucht wanneer het dakraam is gesloten. Het handvat met een slot voorkomt onbedoelde opening van het dakraam en biedt tevens een micro ventilatiestand.

Intura IGO

Duurzame hoogwaardige producten

Intura producten worden geproduceerd volgens Europese normen en voldoen aan het Nederlands bouwbesluit. Intura werkt continue aan nieuwe innovaties op het gebied van design, energiebesparing en duurzaamheid. Zo maakt Intura een bewuste keuze om geen loodslab te gebruiken tussen gootstuk en dakpan, maar een innovatieve aluminium oplossing. Dit voorkomt vervuiling van de bodem via hemelwaterafvoer. Bovendien zijn alle houten dakramen voorzien van het FSC keurmerk.

Over Intura

Intura bouwt als importeur en ditsributeur op meer dan twintig ervaring van één van Europa‘s meest geavanceerde daklichtproducenten. Intura biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen en platdakramen voor woonhuizen, recreatievastgoed, kantoren en bedrijfsruimten. Minimaal de beste kwaliteit, dat een duurzame oplossing biedt voor een betere prijs! Dit is het dagelijkse motto waarmee Intura wil bijdragen aan een aangenaam klimaat onder de Nederlandse daken.

www.intura.nl 


Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewverzoeken contact op met Joost de Bree van Breeduit! Marketing, Communicatie en PR via 06-47408065 of joost@breeduit.com.