News

‘I amsterdam’ nu terug in de stad met de Amsterdam CitySign App


Frits Huffnagel: “Dit is een vermakelijke app, hopelijk gaan veel mensen die gebruiken.”

Afgelopen week werd bekend dat de Burgemeester van Amsterdam in het kader van de provinciale verkiezingen de letters ‘I amsterdam’ weer tijdelijk terug wilde plaatsen op het Museumplein. Dit ging op het laatste moment niet door vanwege de gebeurtenissen in Utrecht. Niettemin is Amsterdammer en mede-eigenaar van creatief bureau rdesign Remco Hovemann het zat. “Stop het geleur met onze letters ‘I amsterdam’.” Als protest lanceert de creatieve ondernemer nu samen met studio Happy Ship voor iedere Amsterdammer en bezoeker van de stad de mogelijkheid om de letters op de foto te zetten. En dat kan nu op basis van Augmented Reality op elke plek in de stad met de Amsterdam CitySign App die voor iedereen gratis is te downloaden voor iPhone en Android.

Letters blijven onverminderd populair bij Amsterdammers en toeristen
Het verwijderen van de letters I amsterdam van het Museumplein is een omstreden politieke keuze die nog lang niet vergeten is. Nog dagelijks zijn honderden toeristen in de stad op zoek naar de wereldberoemde letters en worden er foto’s gepost op Instagram van het Rijksmuseum mèt de letters, terwijl die al maanden weg zijn. Maar ook onder Amsterdammers blijven de letters onverminderd populair. Onder andere bij de Amsterdamse oud-wethouder en geestelijk vader van de letters, Frits Huffnagel: “Het blijft een onbegrijpelijke keuze van de gemeenteraad onder leiding van GroenLinks om de letters weg te halen. Ik ben ongelofelijk blij met het initiatief van de Amsterdam CitySign App. De letters zijn in ieder geval virtueel weer terug in de stad. Ik hoop op een online hausse van mensen die de app gaan gebruiken. Dat zou het stadsbestuur in de Stopera toch wakker moeten schudden om de echte letters terug te plaatsen.”

I Amsterdam terug in de stad

Een cadeautje aan de stad: download gratis de Amsterdam CitySign App
Remco Hovemann: “De Amsterdamse politiek kan de letters wel uit de stad halen, maar niet uit het hart van de Amsterdammers en de toeristen. Wij vinden het een voorrecht dat we op deze manier iets voor de stad kunnen doen en bieden het daarom als een cadeautje aan voor iedereen die van Amsterdam houdt.” De Amsterdam CitySign App is gratis te downloaden voor iPhone en Android via https://amsterdam.citysignapp.com. Met behulp van Augmented Reality technologie plaats je zelf de letters ‘I amsterdam’ in elke foto die je maakt tijdens je bezoek aan de stad of elke andere plek in de wereld.

Over de initiatiefnemers
Remco Hovemann is Amsterdammer en mede-eigenaar van creatief bureau rdesign. Rdesign maakt al sinds 1996 creatief en opvallend werk voor grote en kleine merken. Happy Ship is een 3D animatie & VR studio uit het hoge noorden van Nederland, Groningen. Hier worden al jaren computeranimaties, multimedia-installaties en visual effects geproduceerd, zowel in opdracht als experimenteel.